Iduna Informatie

Tafeltennis Icon Tafeltennis is een laagdrempelige sport: iedereen heeft wel een keertje 'gepingpongd' op de keukentafel of op de camping.

Tafeltennis is een sport voor iedereen, jong en oud. Je kunt competitie spelen of gewoon lekker recreant zijn. Er worden ook regelmatig toernooien georganiseerd zowel door Iduna als door andere verenigingen..

Speelzaal en Speeltijden

Er kan bij Iduna gespeeld worden in de gymzaal van Het Nieuwe Lyceum, Jan Steenlaan 38 (Let op: ingang is via het hekwerk rechts van de hoofdingang).

• Dinsdagavond:
    • Vanaf 19:00 tot 20:00 uur jeugdtraining.
    • Vanaf 20:00 uur vrijspelen en competitie senioren.

Competitie

Zowel bij de jeugd als de senioren neemt TTV Iduna deel aan de competitie van de NTTB. Er zijn meerdere senioren en jeugdteams actief in de competitie. De senioren spelen op doordeweekse avonden, de jeugd op zaterdagmiddag.

Voor senioren worden door de NTTB 2 soorten competities naast elkaar georganiseerd, de duo-competitie en de trio competitie.

Een duo-competitie team bestaat uit minimaal 2 en de trio competitie uit minimaal 3 spelers (mannen en vrouwen, jongens en meisjes). De competitie kent elk voor- en najaar 10 wedstrijden: 5 thuis en 5 uit. Op zo'n avond/middag speelt ieder teamlid in de duo competitie 2 enkels en een dubbel. In de trio competitie speelt een teamlid 3 enkels en een dubbel gespeeld.

Vrij Spelen

Op dinsdagavond en zaterdagmiddag is het mogelijk om recreatief een balletje te slaan.

De Jeugd

Ieder jeugdlid heeft recht op minimaal één uur training in de week. Deze training vindt plaats op de dinsdag.

Contributie

Voor het lidmaatschap gelden de volgende tarieven voor het hele seizoen dat loopt van eind augustus tot medio mei:

Categorie Contributie (€)
Senioren 140,00 pp.   met competitie
Senioren (65+) 115,00 pp.   met competitie
Senioren 95,00 pp.   zonder competitie
Jeugd 120,00 pp.   met competitie en training
Jeugd 90,00 pp.   zonder competitie en met training
Verenigingslid 20,00 pp.

Jeugd: leden tot 18 jaar
Senioren: leden vanaf 18 jaar

Ben je in bezit van een U-pas dan gelden er
aanzienlijke kortingen op de contributietarieven.

Het lidmaatschap wordt steeds voor een volledig verenigingsjaar aangegaan. Het verenigingsjaar loopt van 1 augustus t/m 31 juli van het volgende jaar. In verband met het aanmelden van teams bij de NTTB en de kosten die daarmee gemoeid zijn, willen we graag voor eind juni weten dat je stopt met spelen. Opzeggen kan door contact op te nemen met de secretaris via de contact pagina. Wij sturen een bevestiging terug.

Kalender en Activiteiten

Jaarlijks worden er naast de competities allerlei toernooien en activiteiten georganiseerd, namelijk:

• Augustus:
    • Start seizoen: eind augustus (na schoolvakanties basisonderwijs)
  • September:
    • Familiedubbeltoernooi
    • Vrijetijdsbraderie
    • Start najaarcompetitie jeugd & senioren (eerste helft)
  • Oktober:
    • Basisschooljeugd toernooi
  • December:
    • Oliebollentoernooi senioren
    • Oliebollentoernooi junioren
  • December / Januari:
    • Gesloten: kerstvakantie
    • Start voorjaarscompetitie jeugd & senioren(tweede helft)
  • Februari:
    • Algemene Ledenvergadering
  • Maart:
    • Clubkampioenschappen
  • April / Mei:
    • Bekercompetitie
    • Einde seizoen: eind mei (afhankelijk van de examentijd in het Voortgezet Onderwijs)

Deze interne activiteiten en toernooien worden altijd drukbezocht en zijn erg gezellig. Regelmatig gaat een groep naar de externe activiteiten en toernooien georganiseerd bij andere verenigingen, zowel door de jeugd als door senioren.

Bestuur

Het bestuur van de vereniging bestaat uit Otto Staal, voorzitter, Marthyn Everaars, secretaris, Bert van den Brink, penningmeester, Janneke van Lith, bestuurslid en Tjeerd Maas, bestuurslid.

Historie

De geschiedenis van TTV Iduna gaat terug tot 1942, toen de tennisvereniging Iduna werd opgericht. Later kwamen hier de secties badminton en tafeltennis bij. TTV Tafeltennis is een aantal jaren geleden een zelfstandige vereniging geworden.

De naam Iduna komt uit Noorse mythologie. Iduna was de godin van de eeuwige jeugd die nimmer kan sterven.

Verder

Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact op met Iduna. De mailadressen zijn te vinden op de contact pagina. Overigens ben je van harte welkom om vrijblijvend een kijkje te komen nemen in de zaal. Neem je sportkleding en sportschoenen mee, dan kun je meteen een balletje mee slaan. Er zijn batjes in de zaal.

Wil je lid worden, dan kun je je opgeven via het inschrijfformulier of door te mailen naar de secretaris.

Hopelijk tot ziens in de zaal!