Gemeente De Bilt heeft een jeugdsportfonds!

Jeugdsportfonds

Op 25 april heeft gemeente De Bilt een overeenkomst getekend met Stichting Jeugdsportfonds Utrecht om een lokaal jeugdsportfonds te starten. Het fonds voor De Bilt is inmiddels klaar voor aanvragen. Dit betekent dat er vanaf dit moment extra mogelijkheden zijn in onze gemeente voor kinderen met minder draagkrachtige ouders om te gaan sporten.

Wat doet het jeugdsportfonds

Het Jeugdsportfonds zamelt geld in om kinderen van 6-16 jaar die willen sporten maar waarvan de ouders de contributie en sportbenodigdheden niet kunnen betalen, de kans te bieden een sport te beoefenen. Geen ingewikkelde procedures, gewoon ervoor zorgen dat zij een paar uur per week achter een bal aan kunnen rennen, een potje kunnen judoën, op volleybal gaan, of baantjes kunnen trekken in het zwembad. Het Jeugdsportfonds is toegankelijk en direct. Voor maximaal 225 euro kan het fonds iemand een jaar lang laten sporten. De sporter zelf merkt niets van de tussenkomst van het fonds en zijn teamgenoten al helemaal niet. Hij of zij gaat gewoon lekker samen sporten.

Hoe werkt het jeugdsportfonds

Alle huisartsen, fysiotherapeuten, Bureau Jeugdzorg, Stichting Jeugd-Punt en scholen voor basis- en voortgezet onderwijs kunnen intermediair zijn voor het jeugdsportfonds. Intermediairs zijn instellingen die door het jeugdsportfonds en de gemeente geselecteerd zijn omdat zij contact hebben met kinderen en waarschijnlijk op de hoogte zijn van de financiële (on)mogelijkheden van het gezin. Intermediairs kunnen aanvragen doorgeven in overleg met de ouders of verzorgers van het kind. Ouders kunnen nooit zelf aanvragen doen; sportverenigingen ook niet vanwege belangenverstrengeling.

Meer informatie?

Wilt u verdere informatie ontvangen over het jeugdsportfonds zelf, dan kunt u contact opnemen met Dorian Driessen, het provinciale aanspreekpunt voor het Jeugdsportfonds, telefoon 030-7513861 of mailen naar . Meer informatie kunt u ook vinden op www.jeugdsportfonds.nl.

Club Extra

Club Extra In de gemeente de Bilt is een sportclub voor kinderen met een bewegingsachterstand, Club Extra genoemd. Het is een sportclub waar kinderen kunnen komen die moeite hebben om aansluiting te vinden bij een reguliere sportclub, die het lastig vinden om mee te komen met de gymlessen op school of die niet zo makkelijk op het schoolplein met alle spelletjes meedoen. Club Extra is opgezet door de Biltse sportstimuleringsorganisatie Sport mee! De Bilt en wordt georganiseerd door Sportvereniging Irene.

Inmiddels hebben we al twee groepen kinderen die op maandag middag komen gymmen. Een groep kinderen van 4-8 jaar die van 17:00u tot 17:50u komt gymmen en een groep met oudere kinderen van 9-12 jaar, zij gymmen van 18:00u tot 18:50u. De locatie is de Werkplaats. (Deze tijden kunnen nog gewijzigd worden aangezien de tijden moeten worden afgestemd op de nieuwe docent van Club Extra)

Het uiteindelijke doel van Club Extra is om kinderen weer aansluiting te laten vinden met een reguliere sportclub. Dit proberen we te doen door verschillende activiteiten aan te bieden. Alles komt aan bod, van turnen tot atletiek, zelfverdediging, balsporten en allerlei spelletjes die buiten worden gespeeld als verstoppertje en knikkeren. Tijdens de lessen werken we vooral aan de motorische vaardigheden, het overwinnen van angsten, maar ook aan het samenwerken met andere kinderen. We hopen dat we kinderen binnen twee jaar klaar kunnen stomen om naar een reguliere sportclub te gaan.

Heeft u interesse gekregen en denkt u dat dit soort gym iets is voor uw kind, kunt u altijd komen kijken op maandagmiddag. de tijden staan hierboven vermeld per leeftijdcategorie. U kunt ook bellen met SV Irene, Tel. 030-2292421 of mailen gymnastiek@sv-irene.nl