201618

Clubkampioenschappen TTV-Iduna 2016

Op 17 april ging het uitgestelde clubkampioenschap los. Op 13 maart waren er nog niet voldoende deelnemers, maar nu waren er maar liefst 12. Dat wil zeggen, er waren er 12 op papier. Helaas moesten we het zonder Dennis doen, die ziek was. Jammer want het was ook zijn laatste optreden in onze club. Misschien komt hij nog een keer voor een derde helft.

Bijzonder was dat er 3 jeugdleden deelnamen aan het toernooi en met 5 punten voorsprong de strijd met de senioren aan gingen. Ze vonden het prachtig, maar het was moeilijk om ondanks de voorsprong te winnen. Alleen Björn wist een game af te snoepen van Janneke en zelfs 2 games van Jan. Heel bijzonder want Jan zorgde voor een stunt in de poule door te winnen van Janneke. Jan werd daarmee poulewinnaar. Jesse en Laurens waren de verwachte winnaars in de andere poules. Andere opvallende pouleresultaten waren de 5- gamer tussen Bert en Gerard met een horror-scoreverloop (11-8, 11-4, 9-11, 4-11 en 11-5) in het voordeel van Bert en de bijna winst van Mai in de 3e game tegen Marthyn (9-11).

Tijd voor het dubbel in 2 poules. Door de afwezigheid van Dennis heb ik zelf gedubbeld met Jan. Ondanks mijn nr. 14 shirt verloren we toch van Mai en Jim. Misschien kwam het door gebrek aan sportkleding of door de uitgeputte Jan, die al zijn kruid verschoten had tegen Janneke, maar misschien ook door de goed spelende tegenstander. De verwachte poulewinnaars waren Bert-Janneke en Laurens-Jesse.

Na het dubbel is er stevig genoten van de lunch verzorgd door Bert. Bert is een meester met de magnetron (tomatensoep en worst) en er waren tosti’s.

Door de afwezigheid van Dennis kwam Marthyn in de winnaarsronde terecht. Hij had het zwaar tegen Jesse en Janneke die zoals verwacht eerste en tweede werden. In de andere winnaarspoule won Bert verrassend in 5 games van Jan en werd daarmee tweede. Jan bood daarna in een laatste krachtsinspanning nog mooi weerstand tegen de winnaar Laurens (3 x 9-11). In de verliezersronde ontmoetten Mai en Björn elkaar. Dit was ook de eerste wedstrijd voor de jeugdtitel . Björn trok in 4 games aan het langste eind en werd daarmee tweede. Poulewinnaar was Gerard. Verder won Jeroen van Jim in de andere poule die door afwezigheid van Dennis maar uit 2 spelers bestond.

In de dubbel finale boden Bert en Janneke volgens Janneke goed weerstand tegen Laurens en Jesse, maar daarmee bedoelde ze alleen de laatste game (5-11, 4-11 en 9-11). De finale van de verliezersronde tussen Jeroen en Gerard was spannender. In een lange 5-gamer met schitterende balwisselingen ging het op en neer en werd Jeroen kampioen (6-11, 11-9, 10-12, 11-9, 12-10).

De finale bij de jeugd was nog spannender. Na de eerdere winst van Björn op Mai, won Mai met 3-1 van Jim en won Jim sterk in een spannende 5 gamer van Björn. Dat zijn de momenten waarop de wedstrijdleiding in actie moet komen voor toepassing van de quotiëntregel. Omdat Jim 5 games nodig had om te winnen en de andere wedstrijden 4 gamers waren, werd Björn eerste( met quotiënt 5/4) , Mai tweede (met 4/4) en Jim derde (met 4/5).

De finale tussen Jesse en Laurens was een echte thriller. Laurens begon sterk met 2 keer winst (7-11 en zelfs 5-11) maar daarna kwam Jesse sterk terug (met 2 x 11-6). Zelfs in de laatste game leek Jesse bij de wissel van helft met 5-3 op weg naar de overwinning, maar uiteindelijk won Laurens met 9-11.

Aan de kant werd door het publiek genoten van het fraaie aanvallende spel van beide spelers.

De prijsuitreiking begon op tijd. De wisselbeker van de jeugd werd nog gebracht door de vorige winnaar Lars van Oosterhout. Hij kon de nieuwe jeugdwinnaar Björn zelf feliciteren. Mai was gelukkig met de 2e prijs en ook Jim kreeg een prijs en de eeuwige roem dat hij gewonnen heeft van de clubkampioen. Na afloop is er met 10 spelers, bobo’s en aanhang nog stevig nagenoten bij Wokplaza in Groenekan.

We kijken terug op een geslaagd evenement.

Het volgende evenement wordt het altijd gezellige familiedubbeltoernooi. Een toernooi waaraan leden meedoen samen met een familielid of andere bekende. Zodra de datum hiervan bekend is (na de zomervakantie) volgt er meer informatie.

De prijswinnaars op een rijtje:
Clubkampioen: Laurens van den Brink,
2e plaats: Jesse Oostveen