201928

Clubkampioenschappen 2018

Op zondag 18 maart was het weer zo ver: de clubkampioenschappen 2018.

Jesse en Joshua deden niet mee dus er kwam in ieder geval een nieuwe clubkampioen. Per mail zijn ook oud leden uitgenodigd om te komen kijken. Gezellig dat Wesley Luth er was met zijn gezin en Wouter Eijkman, die tegenwoordig fietst. Hij was er in volle wieleruitrusting.

Het toernooi begon in gemengde 4-kampen. De nummers 1 en 2 gingen naar de winnaarsronde en de nummers 3 en 4 naar de verliezersronde. De uitkomsten waren zoals verwacht.

Meerkamp 1: 1-Laurens 2-Farhad 3-Theo 4-Bas. Farhad verloor in 5 games nipt van Laurens en Theo won sterk van Bas in 4 games

Meerkamp 2: 1-Johanniek 2-Bert 3-Jeroen 4-Pepijn. Johanniek was zoveel sterker dan Bert dat op het formulier maar 2 games zijn ingevuld. Pepijn gaf goed weerstand tegen Jeroen, maar verloor toch in 3 games.

Meerkamp 3: 1-Henk 2-Janneke 3-Casper 4-Gerard. Opvallend was dat door de knappe winst van Casper op Henk (!) er 3 winnaars waren. Op grond van de quotiëntregel (games voor gedeeld door games tegen van de onderlinge wedstrijden) kwam de rangschikking tot stand.

De vervolgrondes werden gespeeld in 4 poules (van 3). Omdat de niveaus in deze rondes dichter bij elkaar liggen ontstonden er spannende wedstrijden. Bert en Farhad vielen in de winnaarsronde af. Opvallend was dat Janneke wel héél blij was met de winst op Bert. Farhad pakte nog mooi een game van Henk. In de verliezersronde vielen nieuwkomers Bas en Theo af. Theo speelde nog een spannende wedstrijd tegen Pepijn. Bas kon niet tot gamewinst komen. Opvallend was de eerste plaats van Casper ten koste van Jeroen.

Na alle emotie rond winst en verlies was er even tijd voor een lunch, verzorgd door Bert. Er was keuze uit tosti en/of soep. Gerard had nog noodles meegenomen.

De dubbels kwamen door loting tot stand. De beste 6 spelers werden gekoppeld aan de 6 daarop volgende spelers. Daarmee lukte het om meer spanning in deze ronde te brengen.

Tijd voor de kruisfinales. Omdat Johanniek tweede was geworden in de poule door verlies van Henk stond hij in de kruisfinale tegen Laurens. Laurens vond dit voor de wedstrijd nog eigenlijk de finale, maar hij won overtuigend. Ook de ander kruisfinale was weinig spannend Henk won in 3 games van de op zich sterk spelende Janneke. In de verliezersronde speelden de nieuwkomers en broers Casper en Pepijn tegen elkaar. Casper die een geweldig toernooi speelde won in 3 games. Gelukkig maar, want Pepijn maakte iedere game meer punten: 4, 6 en 8. De andere kruisfinale was de finale van vorig jaar. Jeroen rekende deze keer overtuigend in 3 games af met Gerard.

Tijd voor de finales onder leiding van serieuze scheidsrechters: Otto-dubbelfinale, Bert-verliezersronde en Janneke-winnaarsronde.

De finale dubbel ging tussen beide poulewinnaars: Johanniek en Casper wonnen in 5 games (de laatste met 12-10) van Henk en Gerard. Echt spannend.

De finale van de verliezersronde begon spannend. Casper won de eerste game met 11-6, maar Jeroen herstelde zich in de tweede game sterk met 3-11. Dat bleek zoveel energie gekost te hebben dat de 3e en 4e game overtuigend naar Casper gingen (11-6 en 11-2!).

Daarna de grote finale. De eerste game ging spannend naar Henk met 9-11. Laurens herstelde zich vervolgens overtuigend met 11-4. Henk maakte daarna aan alle onduidelijkheid een einde met 4-11 en 9-11. Laurens heeft geprobeerd de zwakke plekken bij Henk te vinden maar zijn beruchte noppen bleken (deze keer) een te sterk wapen.

Casper won niet alleen mooi de verliezersronde maar kan ook zeggen dat hij van de clubkampioen heeft gewonnen.

De prijzen zijn als volgt uitgereikt:

Dubbel:

1. Johanniek-Casper
  2. Henk-Gerard

Verliezersronde:

1. Casper
  2. Jeroen

Winnaarronde:

1. Clubkampioen Henk
  2. Laurens

Het is inmiddels traditie dat het toernooi wordt afgesloten bij Wok-plaza in Groenkan, waarbij ook aanhang aanschuift. Het einde van een mooie dag.

door: Jan Willem Wieltink