201407

Biltse Scholen Kampioenschappen 2014

Traditioneel organiseert de Tafeltennisvereniging Iduna uit De Bilt/Bilthoven de Biltse Scholenkampioenschappen in de herfstvakantie. Op donderdagmiddag 23 oktober werden de wedstrijden verspeeld in onze speelzaal in Het Nieuw Lyceum.

Bijna alle deelnemers hadden naast een eigen batje veel enthousiasme en talent meegenomen van huis. Leerlingen kwamen van diverse scholen zoals de Michael, de Theresia en het CLZ uit Zeist. In een goede en zeer sportieve sfeer werd er gespeeld en geknokt voor de punten. Na vele wedstrijden kwamen de winnaars boven drijven.

Zoals ieder jaar bleek er enige uitleg nodig. Hoe werkt een meerkamp? En nog lastiger hoe schrijf je dat op. Spelen we tot de 11? Oké en dat twee of drie keer? Gelukkig waren diverse clubleden bereid om op deze middag te assisteren. Jesse, Tjeerd, Jan en Otto waren er niet voor niets. Alle wedstrijden werden in goede banen geleid, zeker ook door het goede voorwerk van Janneke en Bert. Zo werd de score bijgehouden met officiële telborden hetgeen het veel gemakkelijker maakte. Prettig was dat ook ouders waren bereid om wedstrijden te tellen. Vijf- en zeskampen bevatten immers veel wedstrijden.

In de eerste poule, die op de tafels 1 en 2 speelden, bleek uiteindelijk dat Robin de sterkste was. Hij won al zijn partijen ondanks de goede tegenstand van Rens, Valentijn, Rose-Marie en Max.

Op de tafels 3, 4 en 5 werd in poule 2 gespeeld door Philine, Bente, Oliver, Thijmen, Quiten en Ole. Daar bleek Ole de sterkste.

Voor iedereen was er na een lange middag tafeltennissen een diploma en voor de winnaars ook een beker met opdruk en een toepasselijk woordje. Het was een geslaagde middag voor de deelnemers, aanwezige ouders en organisatoren.

Tot volgend jaar,

Otto Staal.