201523

Biltse Scholen Kampioenschap 2015

Biltse Scholen Kampioenschap van TTV Iduna

Tafeltennisvereniging Iduna organiseerde op vrijdag in de herfstvakantie het Biltse Scholen Kampioenschap. Leerlingen van groep 5 t/m 8 van de basisschool en de 1e en 2e klas van het voortgezet onderwijs konden hieraan meedoen.

Iedereen kan tafeltennissen op de camping en in de sportkantine en dat was ook goed te zien aan de deelnemers. Om half elf stonden de eerste deelnemers al te trappelen om een balletje te slaan. Sommigen hadden ook nog het balgevoel hebt van een voetballer of een tennisser en dan zie je best mooie wedstrijden.

De eerste ronde werd gespeeld in groepjes van 3. Enthousiaste ouders volgden de prestaties langs de kant. Daarna volgde een demonstratie van Jesse en Laurens. Dat zijn 2 goede spelers van Iduna. De trainer Jan Willem gaf uitleg bij de demonstratie. In de tweede ronde speelden de winnaars uit de eerste ronde tegen elkaar en ook de nummers 2 en de nummers 3.

Na de groepsfoto in de kantine volgde een verloting en de prijsuitreiking door toernooileider Bert. De winnaar van het toernooi werd Zico van den Berg. Op de tweede plaats eindigde Ole van Hoorn.

Op dinsdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur is de jeugdtraining van Iduna in de gymzaal van het Nieuw Lyceum. De ingang is via het hekwerk rechts van de hoofdingang . Iedereen die mee wil spelen is van harte welkom. Er is nog voldoende ruimte voor nieuwe spelers. De eerste 3 trainingen zijn gratis.

door: Jan Willem Wieltink